Op Sportarbeidsmarkt.nl worden naast talloze vacatures ook artikelen gepubliceerd die interessant zijn voor mensen die in de sportwereld (willen) werken, bijvoorbeeld als werkgever, werknemer, zzp'er, bestuurder en/of vrijwilliger. De artikelen zijn veelal geschreven door journalisten en columnisten van Sport Knowhow XL, informatieplatform voor de zakelijke sportmarkt.

Om voor de werving van een goede marketeer te concurreren met financieel sterkere sectoren, is het zijn van een ‘leuke’ werkgever in een mooie sector onvoldoende.
19 maart 2024
werken in de sport, (lokale) overheid
Na een lang proces is eind 2023 de Nederlandse Vechtsportbond opgericht die kickboksen, Muaythai en MMA (Mixed Martial Arts) vertegenwoordigt. Rion Rijker is vanaf februari jl. begonnen als directeur van de bond.
14 maart 2024
werken in de sport, sportbond
Steeds vaker is er vraag naar medewerkers bij sportevenementen. Maar hoe kom je in een krappe arbeidsmarkt aan voldoende mankracht als sportevenementorganisatie, bond, club of vereniging? Tribe Company en SportsGen bedachten iets moois.
15 februari 2024
werken in de sport, vrijwilligers, sportevenementen
Sinds 1 september vorig jaar heeft Le Champion een nieuwe directeur: Matthijs Mennes.
15 februari 2024
werken in de sport, vrijwilligers, sportevenementen
In Nederland werken meer dan 6.000 buurtsportcoaches, in vrijwel elke gemeente. Een opleiding tot buurtsportcoach is te volgen aan diverse hogescholen.
30 november 2023
werken in de sport, opleidingen, (lokale) overheid
Zijn al onze straks hoogopgeleide sport en bewegen-professionals er klaar voor om samen te werken?
21 november 2023
werken in de sport
Op initiatief van Samen Presteren, het Arbeidsmarktfonds van en voor de sportsector, is een onderzoek uitgevoerd naar werknemers en werkgevers in de sportsector. Daniël van Hassel, onderzoeker bij CAOP, vertelt over de resultaten en aanbevelingen.
5 oktober 2023
werken in de sport
Peter Klos en Zwembad de Waterdam in Volendam kwamen in 2009 op elkaars pad. Na veertien jaar zwaait Klos daar nu af om nu andere wegen te gaan bewandelen.
21 september 2023
werken in de sport
Sportliefde leidde Mark Altena naar de opleiding sportmanagement aan de Hanzehogeschool. “Daarna bleek dat het als afgestudeerde nog best lastig was om daadwerkelijk aan de slag te gaan in de sport."
8 september 2023
werken in de sport, opleidingen, sportbond
#replace title#