Op Sportarbeidsmarkt.nl worden naast talloze vacatures ook artikelen gepubliceerd die interessant zijn voor mensen die in de sportwereld (willen) werken, bijvoorbeeld als werkgever, werknemer, zzp'er, bestuurder en/of vrijwilliger. De artikelen zijn veelal geschreven door journalisten en columnisten van Sport Knowhow XL, informatieplatform voor de zakelijke sportmarkt.

In Nederland werken meer dan 6.000 buurtsportcoaches, in vrijwel elke gemeente. Een opleiding tot buurtsportcoach is te volgen aan diverse hogescholen.
30 november 2023
werken in de sport, opleidingen, (lokale) overheid
Zijn al onze straks hoogopgeleide sport en bewegen-professionals er klaar voor om samen te werken?
21 november 2023
werken in de sport
Op initiatief van Samen Presteren, het Arbeidsmarktfonds van en voor de sportsector, is een onderzoek uitgevoerd naar werknemers en werkgevers in de sportsector. Daniël van Hassel, onderzoeker bij CAOP, vertelt over de resultaten en aanbevelingen.
5 oktober 2023
werken in de sport
Peter Klos en Zwembad de Waterdam in Volendam kwamen in 2009 op elkaars pad. Na veertien jaar zwaait Klos daar nu af om nu andere wegen te gaan bewandelen.
21 september 2023
werken in de sport
Sportliefde leidde Mark Altena naar de opleiding sportmanagement aan de Hanzehogeschool. “Daarna bleek dat het als afgestudeerde nog best lastig was om daadwerkelijk aan de slag te gaan in de sport."
8 september 2023
werken in de sport, opleidingen, sportbond
Dat meer bewegen en sporten landelijk gezien hoog op de agenda staat, is zichtbaar in tal van gemeenten. In de Hofstad is de stichting Werken aan Sportstad Den Haag een van de partijen die op dit doel gericht is.
7 september 2023
werken in de sport, (lokale) overheid, sportbeleid, trainer/coach
Jong Oranje - de organisatie voor young professionals in de sport - heeft een nieuw bestuur. De club heeft zo’n 400 leden die in hun werk allemaal te maken hebben met sport.
22 juni 2023
werken in de sport, sportbestuur
Huub Stammes heeft in zijn carrière te maken gehad met ruim twintig voorzitters, en kan dus als ervaringsdeskundige worden gezien. We vroegen hem om zijn bestuurlijke ervaringen met ons te delen.
16 mei 2023
werken in de sport, vrijwilligers, sportbestuur, sportbond
De huidige CAO Sport loopt aan het einde van dit kalenderjaar af. Daarom zitten werkgevers- en werknemersorganisaties middenin een verkennend proces dat moet leiden tot de CAO Sport 2024+.
20 april 2023
werken in de sport
#replace title#