Op Sportarbeidsmarkt.nl worden naast talloze vacatures ook artikelen gepubliceerd die interessant zijn voor mensen die in de sportwereld (willen) werken, bijvoorbeeld als werkgever, werknemer, zzp'er, bestuurder en/of vrijwilliger. De artikelen zijn veelal geschreven door journalisten en columnisten van Sport Knowhow XL, informatieplatform voor de zakelijke sportmarkt.

In Nederland werken meer dan 6.000 buurtsportcoaches, in vrijwel elke gemeente. Een opleiding tot buurtsportcoach is te volgen aan diverse hogescholen.
30 november 2023
werken in de sport, opleidingen, (lokale) overheid
Sportliefde leidde Mark Altena naar de opleiding sportmanagement aan de Hanzehogeschool. “Daarna bleek dat het als afgestudeerde nog best lastig was om daadwerkelijk aan de slag te gaan in de sport."
8 september 2023
werken in de sport, opleidingen, sportbond
Sinds eind vorig jaar heeft de Academie voor Lichamelijke Opvoeding aan de Hogeschool van Amsterdam een nieuwe opleidingsmanager: Frank Posthumus. Hij bemoeit zich zo min mogelijk inhoudelijk met de opleiding.
22 juni 2023
opleidingen, vakdocent LO
Na de zomer van 2023 van start Hogeschool Inholland met een deeltijdopleiding Sportkunde waarin welzijn, gezondheid en leefstijl centraal staan. In Nederland bestaan momenteel 8 voltijd Sportkunde hbo-opleidingen en één deeltijd Sportkunde hbo-opleiding.
6 april 2023
werken in de sport, opleidingen
#replace title#