Teamleider Zwembaden | Sportbedrijf Lelystad

In het kort
manager/ teamleider/ projectleider, medewerker sportaccommodatie/ sportevenement
20 - 40 uur
MBO
Flevoland
19 september, 15:50
8 oktober, 23:59

Duik jij als teamleider graag in het diepe? Is het coachen van teamleden en (helpen) ontwikkelen jouw tweede natuur. En breng jij jouw enthousiasme over op jouw team en collega’s? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn per direct op zoek naar twee flexibele en resultaatgerichte

Teamleiders Zwembaden
voor 36 uur per week

Over ons
Sportbedrijf Lelystad wil de inwoners van Lelystad vitaler maken en mensen in beweging brengen. Het Sportbedrijf beheert binnen- en buitensportaccommodaties, stimuleert sport en bewegen en maakt sportaanbieders sterk en vitaal. Dit doet zij onder meer door het versterken en ondersteunen van sport- en beweegaanbieders en het beheren en onderhouden van belevenisvolle sportaccommodaties.

Een van de grootste sportaccommodaties is Sportcentrum De Koploper met vijf verschillende zwembaden en een buiten waterspeeltuin. Waar dagelijks allerlei aquasportactiviteiten zijn en waar onze doorgaans jonge inwoners hun zwemdiploma halen. En waar inwoners genieten van banen- en recreatief zwemmen.

Wat ga je doen?
In jouw functie als teamleider Zwembaden zorg je, samen met jouw collega teamleider en je team, voor een optimale kwaliteit van het sport- en beweegaanbod in het zwembad. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de doelen en resultaten van het zwembad, in lijn met de organisatiedoelstellingen en rapporteert aan jouw manager. Ook ben je in staat om nieuw aanbod of producten te ontwikkelen en te implementeren. Met jouw team draag jij bij aan het doel van Sportbedrijf Lelystad: de Lelystadse inwoner stimuleren om in beweging te komen en te blijven!

Je werkt samen met sportverenigingen, collega’s van de afdelingen Communicatie & Marketing, Sport, Bewegen & Vitaliteit en de klantenservice met altijd jouw oog voor de vraag en behoefte van de Lelystedeling en van je eigen medewerkers. Als teamleider lever je een waardevolle bijdrage aan de samenwerking binnen het team Exploitatie Sportaccommodaties (teamleider Klantenservice, bedrijfsleider Horeca en collega teamleider Zwembaden).

Daarnaast:

 • heb je HR-verantwoordelijkheid voor de medewerkers binnen het zwembad;
 • zorg je voor een effectieve uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden binnen de zwembaden;
 • ondersteun je medewerkers op een faciliterende en coachende wijze in het uitvoeren van hun werkzaamheden, zoals zwemlessen, aquasporten of schoonmaak;
 • zorg je voor het (laten) uitvoeren van de doelstellingen zoals afgesproken in het jaarplan;
 • stel je een volledig, goed afgestemd, afwisselend en aantrekkelijk programma van instructie en evenementen in het zwembad samen, dat aansluit bij de wensen van klanten en de doelstellingen van het Sportbedrijf op basis van een efficiënte personele bezetting.

Wat vinden wij belangrijk?
Je bent ondernemend en resultaatgericht en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Je houdt trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten om snel in te springen op wensen en behoeften van de Lelystadse inwoner. Je hebt een scherpe en kritische blik op de interne en externe wereld. Met jouw coachende en faciliterende kwaliteiten weet je het beste uit jouw team te halen. Waarbij de samenwerking centraal staat en de sport verbindt.

En je hebt:

 • aantoonbare ervaring in het aansturen van teams;
 • sterke communicatieve vaardigheden;
 • EHBO-/AED-/BHV-diploma’s;
 • een beroepsopleiding allround zwembad-medewerker (min. zwemonderwijs);
 • kennis en ervaring met HR;
 • kennis en ervaring met Tactiplan en Recreatex is een pre;
 • kennis van de leisure-, vrije tijd- en sportbranche is een pre;
 • mbo4-werk- en denkniveau (bij voorkeur met een bedrijfskundige achtergrond);
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord en geschrift;
 • een mentaliteit die verder gaat dan van 9 tot 5.

Wat krijg je bij ons?
Naast leuke collega’s en een uitdagend werkveld kun je gratis zwemmen, fitnessen en squashen en krijg je wekelijks echte arbeidsvitaminen van ons. Daarnaast ontvang je een laptop en mobiele telefoon. Je hebt ook mogelijkheden om hybride te werken. Al zien we je toch graag veel rond de zwembaden, want dat is waar jij jouw bad met leuke collega’s vindt. De functie valt in salarisschaal 8 van de cao Vermo (maximaal € 3.889). Ook ontvang je vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering. Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Is deze baan iets voor jou?
Stuur dan jouw motivatie en curriculum vitae uiterlijk zondag 8 oktober 2023 naar Rita van Wenum, per e- mail r.vanwenum@sportbedrijf.nl, onder vermelding van ‘Vacature teamleider Zwembaden’. De eerste gesprekken staan gepland op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 2023. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een zwemtest maken deel uit van onze selectieprocedure.

Wil je graag eerst meer weten over Sportbedrijf Lelystad of de functie? Bel dan met Jolijn van Valkengoed, manager Exploitatie Sportaccommodaties, op telefoonnummer 06-2280 1251.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature eigenschappen
Type vacature
manager/ teamleider/ projectleider, medewerker sportaccommodatie/ sportevenement
Aantal uren
20 - 40 uur
Opleidingsniveau
MBO
Provincie
Flevoland
Datum van plaatsen
19 september, 15:50
Expiratie datum
8 oktober, 23:59
#replace title#