Topsport Leefstijlcoach | Topsport Amsterdam

In het kort
trainer/ coach/ instructeur/ technisch coördinator, onderzoeker/ wetenschapper/ adviseur/ consultant
0 - 20 uur, 20 - 40 uur
HBO, Universitair
Noord-Holland
15 september, 17:45
27 september, 23:59

Wij zijn Topsport Amsterdam. Wij zijn er voor Sport en Stad. Wij helpen bij het realiseren en waarmaken van sportieve dromen en ambities. Als geaccrediteerd home of TeamNL zorgen wij ervoor dat hier dagelijks de beste talenten en topsporters met de beste coaches kunnen werken in de beste trainingsomgeving. Al deze faciliteiten, kennis en ervaring zetten wij tevens in voor de Amsterdamse sport via ons Amsterdams Talent programma en het Urban- en Vechtsportprogramma.

Wij brengen het beste wat de topsport te bieden heeft bij elkaar op één indrukwekkend podium: Amsterdam. Daar zijn wij trots op. Wij creëren trots, de trots van de sporter en de trots van de stad!

Wij zoeken per 1 november een:

Topsport Leefstijlcoach
16-24 uur per week

Topsport Amsterdam is één van de vijf geaccrediteerde TeamNL Centra in Nederland. Deze centra zijn door NOC*NSF ontwikkeld vanuit de ambitie om structureel bij de beste tien topsportlanden van de wereld te horen. Op onze City Campus in Amsterdam krijgen topsporters en talenten de unieke kans om fulltime trainen, studeren en wonen te combineren. Wij faciliteren en begeleiden in totaal 18 (Talent) TeamNL programma’s. Met het Amsterdams Talent programma helpen wij Amsterdamse topsportverenigingen (19) en Amsterdamse talenten (18) in Urban- en Vechtsporten in het realiseren van hun ambities. Voor meer informatie zie https://topsport.amsterdam/

We werken met verschillende expertises om de route richting de top te begeleiden. Team ‘prestatiegedrag’; wat bestaat uit topsport leefstijlcoaches en (sport)psychologen, begeleidt de sporters in het gedrag dat leidt tot een optimale ontwikkeling en maximale prestaties. Het zorgt ervoor dat de sporters in staat zijn optimaal om te gaan met de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd in hun ontwikkeling. De begeleiding die wij aanbieden is niet alleen in functie van het prestatieniveau, maar is ook gericht op het mentale welzijn van de sporters.

Wat houdt de rol in
Wij zoeken per 1 november een topsport leefstijlcoach voor een structurele inzet van 2 dagen in de week. In de periode 1 november 2023 t/m medio maart 2024 gaat het om een inzet van 3 dagen per week ter vervanging van zwangerschapsverlof. Je zult voornamelijk werkzaam zijn binnen onze Talent TeamNL programma’s. Waarbij sporters tussen de 15 en 20 jaar dagelijks trainen om zichzelf te ontwikkelen tot zelfstandige topsporters. Hierin is jouw voornaamste taak om ze te begeleiden in de verschillende transities die ze in deze fase doormaken. Van thuiswonend bij hun ouders naar zelfstandig wonende sporters met een intensief training- en schoolschema. Om ze vervolgens voor te bereiden op de volgende stap in hun topsportcarrière.

Je voert topsport leefstijlbegeleiding uit ten behoeve van de ontwikkeling van de jonge sporter. Je kunt hierbij denken aan het stimuleren van de volgende competenties: reflecteren, doelgericht handelen, communicatie, aanpassingsvermogen en optimale balans. Deze begeleiding vindt plaats in de dagelijkse omgeving van de sporters: de verschillende trainingslocaties, maar ook de woonaccommodatie Meer en Vaart, waar ruim 70 Talent TeamNL sporters semi-zelfstandig wonen.

Je bent namens Topsport Amsterdam het eerste aanspreekpunt voor de sporters op het gebied van leefstijl. Je bent zichtbaar en toegankelijk voor sporters als zij hulp nodig hebben en kunt hen naar de juiste expert doorverwijzen waar nodig. Je bent in staat om adequaat te reageren op vragen van sporters, ouders en op onvoorziene situaties. Je levert een bijdrage aan een gedisciplineerde topsportcultuur in de woon- en trainingsomgeving en je zet je in voor het welzijn van deze sporters. Je kunt hierbij denken aan het begeleiden van sporters op onderwerpen zoals communicatie, representatie, (persoonlijke)hygiëne, omgaan met huisgenoten en toezicht houden op voldoende slaap/rust.

In het leven van de Talent TeamNL sporter vinden veel verschillende transities plaats, op het gebied van sport, van school, privé maar ook op leefstijl en persoonlijke ontwikkeling. Deze verschillende ontwikkelingen zijn niet los van elkaar te zien en daarom belangrijk om dit regelmatig in een multidisciplinair team te bespreken. Als topsport leefstijl coach werk je intensief samen met onze studiebegeleiders en ben je onderdeel van de staf van de verschillende Talent TeamNL programma’s.

Werktijden zijn veelal overdag, maar niet altijd van 9:00-18:00. Daarbij verwachten we dat je in ieder geval één avond per week werkt. Op deze avond ben je aanwezig bij een gezamenlijk eetmoment op één van de sportaccommodaties en op de woonlocatie van de sporters. Daar voer je individuele gesprekken en verzorg je begeleiding bij het wonen.

Wie ben jij
We zoeken iemand die duidelijke affiniteit met topsport heeft. Opgedane ervaring als topsporter is hierbij een pre. Een HBO/WO werk- en denkniveau is een voorwaarde, je hebt een opleiding gedaan in de richting van pedagogiek, maatschappelijk werk en/of psychologie. We hebben sterke voorkeur voor iemand met kennis en ervaring in kind- en jeugdbegeleiding. Sportpsychologische kennis en ervaring is al in ruime mate aanwezig binnen ons huidige team van experts en heeft daarmee minder onze voorkeur. Goede communicatieve, sociale skills en overtuiging zijn noodzakelijk om de jonge sporters aan kunnen spreken en te kunnen motiveren.

Wat bieden wij

  • Een tijdelijk contract voor de periode 1 november 2023 t/m 31 juli 2024;
  • De arbeidsduur is vastgesteld op 0,4 fte. In de periode 1 november 2023 t/m medio maart 2024 op 0,6 fte. Er geldt een variabele werktijdregeling;
  • Je hebt recht op 24 vakantiedagen per jaar (op basis van een full time aanstelling);
  • De functie is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Sport. De inschaling en het bruto salaris worden vastgesteld op basis van relevante werkervaring en opleidingsniveau.

Solliciteren
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Mara Goedegebuure via mara@topsport.amsterdam. Bij interesse ontvangen wij graag via Tinka Verhaar - tinka@topsport.amsterdam - jouw CV en motivatiebrief. Reageren kan tot en met 27 september 2023.

Vacature eigenschappen
Type vacature
trainer/ coach/ instructeur/ technisch coördinator, onderzoeker/ wetenschapper/ adviseur/ consultant
Aantal uren
0 - 20 uur, 20 - 40 uur
Opleidingsniveau
HBO, Universitair
Provincie
Noord-Holland
Datum van plaatsen
15 september, 17:45
Expiratie datum
27 september, 23:59
#replace title#