Specialist Jeugd | Kenniscentrum Sport & Bewegen

In het kort
onderzoeker/ wetenschapper/ adviseur/ consultant
20 - 40 uur
HBO, Universitair
Utrecht
11 september, 15:44
24 september, 23:59

Het belang van bewegen laten zien bij de allerjongsten, daar draag jij aan bij door professionals te voorzien van de juiste kennis.

Met kennis haal je meer uit sport en bewegen
Sport en bewegen zijn belangrijk voor de gezondheid en een goede ontwikkeling van kinderen. Dat begint al vanaf jongs af aan. Bovendien is de mate waarin jonge kinderen bewegen mede bepalend hoe ze in hun verdere leven bewegen. Jouw team Beweeggedrag creëert meer bewustwording over bewegen van jong tot oud, door kennis uit de wetenschap om te zetten in artikelen, presentaties of producten en daarmee beschikbaar en begrijpelijk te maken. Hiervoor werken we samen met beleidsmedewerkers en professionals uit het werkveld van de jeugdgezondheidszorg, kinderopvang, onderwijs en de wetenschap.

Wat ga je doen?
Als Specialist Jeugd werk je samen met collega’s aan verschillende thema’s rondom het beweeggedrag van jonge kinderen. Jij laat professionals het belang van voldoende en gevarieerd bewegen voor kinderen inzien en informeert ze hoe zij dit kunnen toepassen. Denk aan het helpen van jeugdartsen om het gesprek te voeren met ouders over bewegen, het aanreiken van praktische tools aan pedagogisch medewerkers om bewegen onderdeel te maken van een dag op de kinderopvang of het stimuleren van buitenspelen in het basisonderwijs. Daarin ben jij degene die zich het meest inzet voor de allerjongsten: 0-4 jarigen. Jij helpt professionals het beweegadvies voor 0-4 jarigen toe te passen in hun eigen praktijk. Daarnaast verken je welke kennisbehoefte verloskundigen hebben om middels bewegen bij te dragen aan een kansrijke start van jonge kinderen.

Ook al houd je je vooral bezig met de allerjongsten, weet jij precies hoe het netwerk in elkaar steekt en welke professionals waar voor nodig zijn voor alle leeftijdscategorieën van 0 tot 18 jaar. Jij bent de verbindende schakel in het team die graag adviseert, presenteert en energie krijgt van afwisselende werkzaamheden. Van strategie tot uitvoering rondom alle jeugdthema’s.

Professionals op weg helpen om meer jonge kinderen met plezier te laten sporten en bewegen, dat interesseert je. Daarnaast:

 • heb je een hbo-wo diploma
 • heb je aantoonbare ervaring in het werkveld van bewegen en/of de jeugdsector
 • weet je welke professionals van belang zijn in de ontwikkeling van kinderen en heb je hierin een netwerk (pre)
 • ben je koersvast, je durft keuzes te maken en bent resultaatgericht
 • werk je graag projectmatig; je bent goed in plannen
 • snap je het belang van de inzet van wetenschappelijke kennis en maakt daarin een praktische vertaling

Jouw thuisbasis
Je komt te werken bij team Beweeggedrag, waar we doelgericht werken. We zijn met twaalf medewerkers een veelzijdig team en werken aan diverse thema's. We houden van aanpakken, reageren flexibel op de actualiteit en weten dat we elkaar nodig hebben om tot het beste eindresultaat te komen.

Deskundig, betrokken en onpartijdig
Kenniscentrum Sport & Bewegen wil de kwaliteit en effectiviteit van sport en bewegen verhogen door kennis uit wetenschap en praktijk toepasbaar te maken. Zo dragen we bij aan een gezonde en sociale samenleving. We zijn een maatschappelijke organisatie met korte lijnen en gericht op samenwerking. Zelf zijn we ook graag in beweging: wandelen tijdens de lunch, sportlessen van collega’s en fietsen naar het werk.

Arbeidsvoorwaarden

 • Kom (samen)werken in ons gloednieuwe kantoor in Utrecht op 15 fietsminuten van het station. Die fiets – racefiets, e-bike of bakfiets - lease je voor een laag bedrag per maand. Daarnaast bieden we:
 • Een jaarcontract van 32-38 uur per week (na 1 jaar fijne samenwerking een vast contract).
 • Een brutomaandsalaris van € 3.346 - € 4.908 op basis van 38 uur per week.
 • Eindejaarsuitkering van € 900 + 1,2% van het jaarsalaris.
 • Flexibel werken. We zien elkaar elke week op kantoor, wanneer en hoe vaak bepaal jij.
 • 24 vakantiedagen. Meer nodig? Ruil (een deel van je) vakantiegeld in voor extra verlofuren.
 • Laptop en telefoon.
 • Pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding (50 km enkele reis).
 • NS Business Card + OV-fiets (zakelijk).
 • Budget voor opleidingen en cursussen.

Dit is jouw kans om bewegen toegankelijk te maken.
Stuur je motivatiebrief of sollicitatievideo en cv uiterlijk 24 september a.s. naar vacature@kenniscentrumsportenbewegen.nl. De eerste gespreksronde staat op vrijdag 6 oktober gepland.

Heb je vragen over deze functie? Stuur een mail naar Johan Koedijker, via johan.koedijker@kenniscentrumsportenbewegen.nl. Je kunt Johan ook bellen: 06-4560 4146.

Vacature eigenschappen
Type vacature
onderzoeker/ wetenschapper/ adviseur/ consultant
Aantal uren
20 - 40 uur
Opleidingsniveau
HBO, Universitair
Provincie
Utrecht
Datum van plaatsen
11 september, 15:44
Expiratie datum
24 september, 23:59
#replace title#