Manager Kenniscentrum Bewegen en Educatie | Windesheim

In het kort
onderzoeker/ wetenschapper/ adviseur/ consultant, manager/ teamleider/ projectleider
20 - 40 uur
Universitair
Overijssel
11 juni, 14:18
23 juni, 23:59

Wil jij een bijdrage leveren aan praktijkgericht onderzoek in de werkvelden van Bewegen/Sport en Educatie? Heb je een heldere visie op praktijkonderzoek, onderwijs en ondernemen en wil je daar aan bijdragen vanuit inclusief leidinggeven waarin verbinding en ontwikkeling centraal staan?  Geef je daarbij graag richting aan een complexe kennisomgeving waarin praktijkgericht onderzoek en onderwijs samenkomen? Solliciteer dan op de functie manager van het Kenniscentrum Bewegen en Educatie en sluit je aan bij Windesheim!

Aan deze baan geef jij invulling
Als manager ben je integraal verantwoordelijk voor het Kenniscentrum Bewegen en Educatie en ben je lijnverantwoordelijk voor de vijf lectoren in dit kenniscentrum. Dit doe je door hun werk te faciliteren vanuit je oprechte interesse voor hun onderzoek en de betekenis daarvan. Je hebt een heldere visie op de betekenis van praktijkgericht onderzoek voor onderwijs, werkveld en samenleving. Op basis daarvan versterk je de verbinding tussen praktijkgericht onderzoek en de opleidings-/beroepspraktijk.

Je maakt onderdeel uit van het management team (MT) van het domein Bewegen en Educatie, waarbij je hiërarchisch onder de domeindirecteur valt. Samen met je collega’s in het MT en het team van lectoren zorg je voor de verbinding van het onderzoek met de opleidingen en het werkveld. Met elkaar maak je werk van het verder ontwikkelen van het domein.

Meer in detail ben jij als manager bezig met:

 • Het vormgeven en ontwikkelen van het kenniscentrum in samenwerking met lectoren, associate lectoren, onderzoekers en ondersteuners, door verbindend en inspirerend op te treden;
 • Een visie en strategie te ontwikkelen in samenspraak met de vijf lectoren om onderwijs, praktijkgericht onderzoek en leven lang ontwikkelen met elkaar te verbinden en deze strategische agenda te verbinden met domein- en instellingsniveau;
 • Het onderhouden van een breed netwerk van strategisch relevante partners in de regio;
 • Het in afstemming met de lectoren en collega MT-leden realiseren van nieuwe mogelijkheden voor het kenniscentrum in het kader van haar doorontwikkeling;
 • Het toezicht houden op de besteding van beschikbare budgetten en het realiseren van financiële prognoses op het niveau van het kenniscentrum, in afstemming met de domeinbegroting en -verantwoording.

Als MT-lid van domein Bewegen en Educatie ben je medeverantwoordelijk voor:

 • Het gevoerde beleid en resultaten;
 • De implementatie van de missie, visie en ambities van Windesheim, met daarin specifiek aandacht voor het praktijkgericht onderzoek in verbinding met het onderwijs en het werkveld;
 • Het onderhouden en uitbreiden van ons strategische (internationale) netwerk.

In deze functie begeleid en stimuleer je de samenwerking en synergie tussen:

 • De kenniscentra van Windesheim onderling en die tussen de kenniscentra en het CvB;
 • De opleidingen binnen het domein en ons kenniscentrum;
 • Hogeschool Windesheim en externe partners.

Welkom bij Windesheim

Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. We dragen bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving. En we helpen nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is. Zo bouwen we samen aan de toekomst.

Op onze campus in Zwolle kun je meer dan werken alleen. Het is een energieke gemeenschap, met veel mensen, activiteiten en een grote hoeveelheid voorzieningen. Onder deze voorzieningen vallen restaurants, cafés en als je wilt sporten kan dat in onze sportschool of het zwembad. De campus ligt net buiten het bruisende centrum van Zwolle, vlak bij de IJssel en op loopafstand van het station.

Je gaat aan de slag bij een domein dat werkt vanuit de maatschappelijke opdracht om studenten en professionals op te leiden die leven, leren en leiderschap tonen in een snel veranderende wereld. Het domein heeft een breed scala aan bachelor en masteropleidingen en vijf lectoraten. Het onderwijs werkt nauw samen met de lectoraten Bewegen, School en Sport, Bewegen, Gezondheid en Welzijn, Sportpedagogiek, Onderwijsinnovatie en ICT en Leraren en Lerarenopleiders in inclusieve Leeromgevingen. Ook is er een team dat zich bezighoudt met ondernemen, internationalisering en met een leven lang ontwikkelen. De afdeling bedrijfsvoering ondersteunt onderwijs, onderzoek en ondernemen binnen het domein.

Samen met vijf collega’s, namelijk de opleidingsmanagers van respectievelijk Educatie en Bewegen, de manager bedrijfsvoering, de domeindirecteur en de directiesecretaris vorm jij het MT van het domein. Daarnaast heb je zitting in de Windesheim Werkgroep Onderzoek (WWO – Windesheimbreed overleg managers/directeuren onderzoek).

Klik hier om verder te lezen
 

Vacature eigenschappen
Type vacature
onderzoeker/ wetenschapper/ adviseur/ consultant, manager/ teamleider/ projectleider
Aantal uren
20 - 40 uur
Opleidingsniveau
Universitair
Provincie
Overijssel
Datum van plaatsen
11 juni, 14:18
Expiratie datum
23 juni, 23:59
#replace title#