Beweegmakelaar/ Buurtsportcoach | Sport-ID

In het kort
buurtsportcoach/ combinatiefunctionaris, trainer/ coach/ instructeur/ technisch coördinator
20 - 40 uur
HBO
Gelderland
12 februari, 12:46
28 februari, 23:59

32 uur
Proactief | Ondernemend | Professioneel | Teamspeler | Overtuigend

Sport-ID – het sportbedrijf van de gemeente Doetinchem – ondersteunt de sportverenigingen en de individuele sporters in deze gemeente. Sport-ID ontwikkelt activiteiten en programma’s die sport, bewegen, welzijn en een gezonde leefstijl van de inwoners stimuleren. Daarnaast verzorgen we het beheer en de exploitatie van zwembad Rozengaarde (inclusief SkyZone) en de gemeentelijke sporthallen en gymnastieklokalen.

Als beweegmakelaar geef je samen met collega-buurtsportcoaches uitvoering aan het werkprogramma van het team ‘Positieve gezondheid’. Je richt je op de doelgroep kwetsbare inwoners waaronder chronisch zieken, 65-plussers en volwassenen die nog niet voldoende bewegen. Dit doe je door in jouw rol als beweegmakelaar de doelgroep te ondersteunen de juiste stappen te zetten om te komen tot een actieve en gezonde leefstijl. In deze rol werk je zowel op kantoor van Sport-ID, in het Slingeland Ziekenhuis en in de verschillende wijken. Je adviseert inwoners na doorverwijzing vanuit een zorgprofessional naar passend beweegaanbod. Daarin werk je regionaal samen met de omliggende gemeenten in de Achterhoek. Tevens ben je het aanspreekpunt voor inwoners als het gaat om passend beweegadvies. Om voor de doelgroep een doorlopende sport en/of beweeglijn te creëren is het jouw taak om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen en het sportaanbod voor de doelgroepen van Doetinchem in kaart te brengen en vindbaar te maken. Als buurtsportcoach/beweegmakelaar ben je goed zichtbaar en heb je nauwe contacten met zorgaanbieders, buurtcoaches, en de beweegmakelaars in de omliggende gemeenten.

Wat zijn jouw taken?

  • Netwerker binnen de eerste- en tweedelijnszorg en het sociaal domein;
  • Regionale beweegmakelaar voor de regio West Achterhoek;
  • Het door ontwikkelen van de beweegmakelaar in het Slingeland Ziekenhuis samen met de senior buurtsportcoach.
  • Inspelen op landelijke trends en ontwikkelingen binnen sport en bewegen om de lokale beweegactiviteiten uit te breiden of te verdiepen;
  • Bevorderen van deelname aan sport en bewegen van specifieke doelgroepen.

Wat vragen we van jou?
Je bent initiatiefrijk, enthousiast en overtuigend m.b.t het motiveren van verschillende doelgroepen. Je hebt kennis van bewegen in relatie tot fysieke beperkingen en aandoeningen. Je hebt vanzelfsprekend veel affiniteit met sport en bewegen. Om succesvol te zijn in deze functie beschik je verder over:

  • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding, gericht op sport, bewegen en/of gezondheid;
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in dit werkveld, bij voorkeur met de doelgroep senioren en mensen met chronische aandoeningen;
  • Je hebt basiskennis van (para)medische onderwerpen en leefstijl coaching;
  • Jij bent een netwerker en bruggenbouwer die kansen ziet, draagvlak creëert, initiatief neemt en ondernemend is;
  • Je bent een proactieve, flexibele en communicatieve persoonlijkheid, die goed zelfstandig kan werken en over de nodige creativiteit beschikt. Jij werkt graag met verschillende mensen samen en ziet eerder oplossingen dan problemen.

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie in een snelgroeiende organisatie met als doel senioren en kwetsbare inwoners in beweging te krijgen. We bieden je een salaris dat past bij jouw opleiding (CAO Vermo). Ontdek meer over ons.

In eerste instantie betreft het een tijdelijke functie voor een jaar, maar met de intentie het dienstverband te verlengen.

Meer weten of meteen solliciteren?
Lydia van Kleef, coördinator programmalijn ‘Positieve gezondheid’ van Sport-ID kan je meer vertellen over deze functie. Bel of mail haar gerust via 06–3964 4494 of lydiavankleef@sport-id.nl. Wil je meteen solliciteren, stuur je brief met cv dan vóór 29 februari naar: HR@sport-id.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.

Vacature eigenschappen
Type vacature
buurtsportcoach/ combinatiefunctionaris, trainer/ coach/ instructeur/ technisch coördinator
Aantal uren
20 - 40 uur
Opleidingsniveau
HBO
Provincie
Gelderland
Datum van plaatsen
12 februari, 12:46
Expiratie datum
28 februari, 23:59
#replace title#